Sprekers

Op 12 locaties programmeren we een divers programma. Bij MNL13 kennen we deelnemers en deelgevers, dat geldt voor de gasten én voor de sprekers. Na een plenaire start gaat u als het ware met de spreker aan tafel. Zo maak je daadwerkelijk verbindingen en maak je een dag voor verwondering.

Arie LengkeekArie Lengkeek | Dagvoorzitter
Arie Lengkeek is werkzaam voor de Rabobank Amersfoort en omstreken én verbonden als directeur van de Stichting Citymarketing Regio Amersfoort. Arie beschikt over en behoorlijk netwerk: is lid van diverse netwerken in Amersfoort en verbonden als bestuurslid aan onder meer Matchpoint, Businessclub Amersfoort Noord, Het Amersfoortsch Golfgenootschap. Hij is ook lid van de Raad van Toezicht van de Meerwegen Scholengroep. Presenteert daarnaast het veelbekeken Rabobank TV. In zijn vrije tijd is hij actief voor voetbalvereniging IJsselmeervogels. Bij alle thuiswedstrijden vervult hij de rol van stadionspeaker. Binnen IJsselmeervogels is hij één van de initiatiefnemers van de oprichting van een businessclub met een regionale doelstelling.

Karin Seydel
Karin Seydel (kunstenaar en psycholoog) opent de dag met een performance: lekker gaan met die banaan!

Keimpe de Heer | Extelligentsia / De Heer Projecten
Keimpe verkent in zijn talk de impact van technologietrends en creatieve toepassingen van nieuwe technologie in verschillende maatschappelijke domeinen. Hoe verhouden de kunsten zich tot wetenschap? Welke implicaties heeft nieuwe technologie op onze samenleving? Met aansprekende voorbeelden op het gebied van digital personal fabrication, Fablab, open design en open data illustreert Keimpe nieuwe werkwijzen en inzichten. Zijn bedrijf Extelligentsia heet vanaf 1 oktober 2013 De Heer Projecten.

Kick Bor | De Werk Academie
“We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk”, Een tijdperk waarin de zorg voor elkaar een enorme verandering zal ondergaan. Voor organisaties / mensen betekent dat vaak een vernieuwing waarin hiërarchie en controlemechanismen plaats maken voor samenwerking op basis van vertrouwen en steeds meer mensgericht zullen worden. Waarin het steeds belangrijker wordt de passie en talenten van ieder mens ten volle te benutten om zo het hoogste rendement te halen uit het dagelijkse leven en werk. Dit komt ten goede aan zowel het individu als ook de organisatie. Een tijdperk waarin nogal veel om ‘Gedragsverandering’ gevraagd zal worden, van Egoïsme naar Saamhorigheid, van Systeemgerichtheid naar Mensgerichtheid. Hoe begeleiden wij deze benodigde gedragsverandering? Het gaat hier om de rol van de ondernemer, de leidinggevende zelf, omdat daar de cirkel doorbroken zal moeten worden. Wat iemand ook doet of niet doet het gaat altijd om gedrag!

Michael van Wetering | Kennisnet
Quantified Self, de invloed van sensoren en hun meetresultaten in ons dagelijks leven en werken.
Dagelijkse gebruiken we smartphones of tablets die steeds meer, steeds kleinere sensoren bevatten die ons gedrag, prestaties en lichaamsfuncties registreren. Ook kleding en ‘onverdachte’ accessoires zoals horloges en armbanden registreren ons gedrag. Aan de hand van eigen ervaringen van de spreker bekijken we met elkaar welke gevolgen dergelijke directe terugkoppeling heeft op ons bewuste gedrag. Welke ervaringen hebt u zelf al? Quantified Self klinkt heel abstract, praktische voorbeelden uit het dagelijkse leven maken duidelijk dat o.a. de gezondheidszorg ingrijpend beïnvloed zal worden door deze ontwikkeling.

Karen Sikkema | Tempeest
Lost in Time is een nieuwe stadsbeleving, een spel voor iPad waarmee je op locatie de verhalen kunt beleven die zich op die locatie hebben afgespeeld. Lost in Time is in 2012 gelanceerd in Utrecht, staat sinds maart 2013 in de appstore en is nu ook in Amersfoort beschikbaar! Met je iPad als tijdmachine kan je nu in de straten en stegen van de mooie Amersfoortse binnenstad op pad om op een heel nieuwe manier de geschiedenis te beleven en meer te weten over de stad.

Bart van der Griendt & Rob Bosveld | Idity
Van ‘I Like you’, naar ‘I Love you’. De workshop waar je van je accountant níet naar toe mag.
Wat is het doel van jouw bedrijf? En wie worden daar enthousiast van? Stel dat winst (c.q. meer klanten, omzet, marge) niet langer het doel is, maar een middel. Wat is dán het doel dat jouw organisatie nastreeft? Waarom besta je dan eigenlijk? En wat betekent dat voor de manier waarop je met marketing en communicatie bezig bent? Een workshop gericht op groei van waarde.

Hans Gelauff
Hans Gelauff heeft de afgelopen 30 jaar meerdere bedrijven succesvol door een transitie-proces geleid. Zijn zeer gevarieerde professionele achtergrond en ervaring, gekoppeld aan zijn bewogen persoonlijke ontwikkeling, maken hem een goede adviseur en “personal coach”, voor zowel de zakelijke markt als voor particulieren. Hij is ervan overtuigd dat alle gebeurtenissen, hoe vervelend die soms ook zijn, een reden hebben maar dat alles zich uiteindelijk ten goede keert. Hierbij ziet hij het als een uitdaging de ander te helpen steeds meer zichzelf te worden. Naarmate dit slaagt, komen mensen steeds dichter bij het benutten van hun talenten en dus dichter bij hun persoonlijke kracht. Met zijn persoonlijke levensverhaal raakt en inspireert hij elke toehoorder.

Pim Haaksman | Smulwebkookcollege
Samen koken, lachen, eten, drinken, leren en genieten in een mooie ambiance en een informele sfeer, dat kan tijdens de BBBB; de BeeBoxBorrelhapjesBattle van MNL13.

Ineke Hurkmans | Jumpmovement
Het Jump Movment programma is een eenvoudig, laagdrempelig en concreet programma om groepen mensen in beweging te brengen in de richting van een (gemeenschappelijke) ambitie.
De Jump Movement Methodiek bestaat in de programma’s die worden uitgevoerd uit een groepsgesprek en het gebruiken van een online logboek waar iedere deelnemer zijn of  haar stappen kan noteren.
Tijdens MNL13 zullen we een voorproefje doen van het Jump Movement gesprek. Niet te veel ‘praten over’, maar vooral doen!


Marcel van Driel |
Waanzinnige Plannen
Je hebt een idee dat je niet loslaat, een droom waar je regelmatig wakker van ligt. Je zegt dat je geen tijd, geld of talent hebt. Stiekem weet je dat er meer mogelijk is, want je hebt het anderen zien doen. Maar hoe? Kom naar mijn lezing ‘Waanzinnige Plannen’ of! Ik laat je niet alleen mogelijkheden zien (in plaats van onmogelijkheden) maar geef praktische tips over hoe je je dromen kunt waarmaken. Vergis je niet, Waanzinnige Plannen Realiseren gaat over hard werken. Over kiezen, over mensen enthousiasmeren en ze bij je plannen betrekken. Tijdens de lezing geef ik handvatten over hoe je planningen maakt, mijlpalen haalt en hindernissen overwint. Het gaat ook over jouw relatie tot je Waanzinnige Plan. Wat jij over jezelf denkt, heeft enorm veel invloed op het slagen ervan. De lezing gaat dus ook over boven jezelf uitstijgen, over keihard onderuit gaan en weer overeind krabbelen. Tijdens de lezing ga ik in op wat er daadwerkelijk voor nodig is om je plan met succes uit te voeren.

Govert Schilling | allesoversterrenkunde.nl
Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Regelmatig geeft hij op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie. Tijdens MNL13 verzorgt hij onder het thema ‘De kunst van het relativeren’ een inspirerende lezing vanuit een kosmisch perspectief.

Marjon van Opijnen | Economy Transformers – Economie en het zakendoen van de toekomst
Economy Transformers heeft door het bestuderen van bestaande succesvolle pioniers een basispatroon ontdekt waarlangs de verandering die gewenst wordt naar een economie en zakendoen die goed is voor iedereen, zich lijkt af te spelen. Dit basispatroon is een nuttig handvat voor verandering, binnen jezelf en voor bestaande (bedrijfs)structuren en tijdens deze workshop maak je hier kennis mee. Een van de dimensies is bijvoorbeeld eigendom. Ecolonie in Frankrijk, iedereen kent het, is zelf een goed voorbeeld van hoe er met vernieuwde eigendomsstructuren gewerkt wordt. We bespreken de 6 dimensies waaruit dit genoemde basispatroon bestaat, aan de hand van een casus. Daarna doorleven we de 6 dimensies zodat ze jou iets vertellen over je eigen verhouding er toe en de transformatie die van jou gevraagd wordt om aan de transitie bij te dragen en vorm te geven aan de nieuwe duurzaamheid en nieuwe vormen van zaken doen die hierbij passen.

Boris Reuderink | Senzing
Senzing heeft als missie om besturing van computers en apparaten mogelijk te maken op basis van hersenactiviteit. In de wetenschap worden deze brein-computer interfaces voornamelijk ontwikkeld voor volledig verlamde patienten, die weer met hun omgeving kunnen communiceren door hun aandacht te richten op letters die dan langzaam door de computer getypt worden. Technologisch heeft Senzing een enorme vooruitgang geboekt, zodat deze interface nog makkelijker en sneller gebruikt kan worden — ook door gezonde mensen. Boris Reuderink geeft achtergrond en uitleg over de fascinerende mogelijkheden van deze futuristische techniek, en wil samen met u over mogelijke killer-apps brainstormen.

Robin Pera | Salsaparilla
Beeldlezingen – “Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden.”
Het uiteindelijke doel van beeldverhalen is hetzelfde doel als van de mens: zich bevrijden van taal. Want een beeld blijft langer hangen; bij het gezamenlijk kijken wordt het een collectief gedeelde ervaring. Als iemand u vraagt naar uw favoriete film, wat gebeurt er dan van binnen bij u? Wat zou er gebeuren als u met uw organisatie/afdeling naar dezelfde selectie filmbeelden zou kijken, waarbij u op zoek bent naar antwoorden op de moeilijkheden die er spelen? Een beeldlezing is een interactieve, leerzame maar ook leuke en inspirerende manier van trainen. Het is een levendige manier van leren waarin u de achterliggende motieven die bij mens en organisatie rondom een bepaald thema spelen gaat herkennen. En waarbij de filmbeelden handvatten bieden om verandering in denken en doen te bewerkstelligen. Beeldlezingen zijn uitermate geschikt om verdieping, beleving en inzichten aan te brengen achter abstracte thema’s die in organisaties spelen. Thema’s zoals: mobiliteit, samenwerking, outputsturing, kernwaarden, vrouwelijk leiderschap, en Het Nieuwe Werken. Robin Pera werkt voor Salsaparilla, the game company, en is opgeleid tot gediplomeerd beeldlezer bij Manfred van Doorn. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring als regisseur van bekende tv-series en is hij trainer en coach bij zeer diverse veranderprocessen.

Ed Fennema | Transreality
In dit onderdeel wordt de mogelijkheid verkend mensen hun eigen attitudes – intelligente redeneringen, drijfveren en associaties, beslissingen en gedragingen – te laten delen met een eigen virtuele representatie, oftewel met hun eigen 3D avatar(s). Door te reflecteren op het interactief gedrag dat deze avatar na zijn ‘opvoeding’ zelf, niet langer aangestuurd, ten toon spreidt in grotere virtuele settings (serious games, organizational sims, social playgrounds, virtual markets) kan men verwonderd raken over het geobserveerde resultaat. Thema’s om in deze sessie aan te raken zijn avataal, synthetische intelligentie (naast AI) , virtualisme, mens-machine interactie, karakter-eigendom…en een keur aan business cases zodra grotere aantallen mensen zullen besluiten hun eigen avatar(s) zelfstandig te maken in een virtuele versie van de wereld….and beyond.

Kees van Mourik | Ooip
De media is altijd aan verandering onderhevig. Elke 8 jaar verdubbelt de kennis van de mensheid. Daarom moet informatie steeds sneller worden gereproduceerd en aan steeds meer mensen in steeds kortere tijd worden gedistribueerd. Hierdoor moeten oud media zich aanpassen en zijn innovaties nodig op nieuwe media, mede om de groeiende stroom van informatie te kunnen verwerken.

Engbert Breuker
Niets is meer wat het geweest is. Nadat we in de jaren zestig de knellende banden van het burgerleven hebben afgeworpen en in de jaren zeventig de hiërarchie uit de industriële revolutie op het werk hebben verworpen, gooiden we in de jaren tachtig die idealen weer overboord omdat we wel resultaten moesten boeken. De integratie van ideaal en productiviteit in de jaren negentig is overruled door de nieuwe wereldverhoudingen en vervolgens de financiële crisis. Engbert Breuker, wondernemer, onderzoekt dit alles en behoudt het goede in zijn streven naar een betere wereld. Hij legt verbanden tussen denken, passie en handelen van organisaties en mensen, vanuit de overtuiging dat meer aandacht voor de individuele medewerkers zorgt voor talenten waarmee organisaties kunnen schitteren.

Dirk Kaan | Blueways
Blue Zones zijn plekken op de wereld waar mensen gelukkiger zijn, gezonder zijn en langer leven. Ik heb de vertaling gemaakt van de Blue Zones “eigenschappen”, naar organisaties. Wat hebben organisaties nodig om gezond en succesvol te zijn en een lange levensduur te hebben. Zo zijn de 9 geheimen van Blue Zones Business ontstaan. Het kennen van deze geheimen alleen is niet genoeg.. Net als de 9 geheimen van de Blue Zones, die kennen veel mensen ook wel. Wij weten wat nodig is om gezond te zijn; matig met drank, genoeg slapen, gezond eten, mediteren en bewegen. En toch is het niet iedereen gegeven om dat op de juiste wijze in te vullen. De 9 geheimen voor Blue Zones Business werken net zo. Kennen is 1, toepassen is 2, en er echt naar leven is voor velen een stap te ver, nog… Het in je DNA van je bedrijf krijgen wordt als lastig ervaren. Voor wie: Voor organisaties die duurzaam, gezond, succesvol en vanuit inspirerend werkgeverschap en leiderschap hun organisatie op systematische wijze willen laten groeien.

Rik de Fluiter | Moviebites
SOCIAL CASE: BEREIK MEER MET ONLINE VIDEO! Rik de Fluiter is online video consultant bij Moviebites. Zijn expertise ligt op het gebied video creatie en bereik. Voor Moviebites heeft hij zo’n 10 jaar als online strateeg en consultant bij verschillende reclamebureaus gewerkt.

Jan-Henk Bouman | Fountainheads
“Het einde van ‘business and society as usual’ is in zicht. Door sociale media is de wereld verbonden en dit heeft de manier waarop we leven, werken en leren voorgoed veranderd. De werknemer, de consument en het volk hebben het voor het zeggen. Er zijn revoluties ontstaan die regimes omver hebben geworpen. Burgerkracht en zelfsturing laten zien dat we de wereld om ons heen zelf kunnen veranderen. De terugtrekkende overheid moet een andere rol ontdekken. Dit heeft ook consequenties voor ieder zijn werkveld. Stilstaan is geen optie. Zorg dat je relevant blijft dan sta je straks niet buitenspel. Blijf innoveren wees voorbereid op wat komen gaat?  Jan-Henk neemt je mee in veranderende wereld. Hij zal je verrassen, verwonderen en inspireren. En vertellen over de Amersfoort Academie en Permanent Beta.”

Arie van Wijhe | “Dokter, luister nou!”
Mijn boek “Dokter, luister nou!” gaat over een hot item heden ten dage. Een aangrijpend verhaal, bezien vanuit het perspectief van een patiënt (meneer Decker), over wat er mis kan gaan in een ziekenhuis. Mijn boek, geschreven in de vorm van een aangrijpend verhaal, ontrafelt impliciet thema’s als het kennisverschil tussen een arts en een patiënt, foute diagnoses, de gebrekkige communicatie en daardoor interpretatieverschillen tussen artsen en verpleegkundigen, het kunnen omgaan met kritische patiënten en, niet in de laatste plaats een schrijnend gemis aan empathie richting de patiënt. Ook brengt het boek, bepaald actueel op dit moment, vanuit een wat andere invalshoek de kosten van de gezondheidszorg in beeld.

Marije Mansfeld | Meander Medisch Centrum
Een ziekenhuis is veelal een intern gerichte organisatie. Het is ook een politieke organisatie. Om wie gaat het eigenlijk in een ziekenhuis? Wat mij betreft altijd om de patiënt. Die staat altijd op nummer 1! Toch is ook het  ziekenhuis anno 2013 in transitie:  de patiënt is mondiger en weet veel meer dan vroeger. Dat is wat mij betreft een positieve ontwikkeling.

Het is  altijd mijn bedoeling om het ziekenhuis meer naar buiten te brengen. Om buiten ook naar binnen te halen, door te weten wat er speelt en wat er leeft in de samenleving. Een ziekenhuis is geen eiland.  Ik maak graag verbindingen mogelijk met partijen buiten het ziekenhuis. Om het voor patiënten altijd beter te maken. Noem het sociale innovatie!! Ik ben benieuwd hoe het publiek kijkt naar een ziekenhuis organisatie en wie heeft het beste idee voor het ziekenhuis van de toekomst?

Willem-Jan Renger | HKU
Willem-Jan Renger leidt het studiolab op de HKU, locatie Hilversum. Het studiolab richt zich op het toepassen van game-principes in andere contexten dan entertainment. Voorbeelden van toepassingscontexten zijn de gezondheidszorg, overdracht in onderwijs en cultureel erfgoed, overheid en burger. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops over dit onderwerp en participeert in onderzoeksprojecten waarin deze principes in verschillende contexten worden toegepast.

Drs. Wim Broer | Politie Nederland
Tijdens MNl13 verteld Wim Broer over ‘Professional Gaming’ en ‘Virtueel politie korps’.
‘Professional Gaming’
De tijd dat de politie werd beschouwd als een organisatie die in ‘splendid isolation’ moest zorgdragen voor veiligheid ligt ver achter ons. De politie is samen met ketenpartners in veiligheid onderdeel van de netwerksamenleving waar we de afgelopen decennia in terecht zijn gekomen.  Taaie problemen op het terrein van de (georganiseerde) misdaad, zoals mensenhandel, drugs, frauduleuze financiële constructies, stelselmatige milieuvervuiling, criminaliserende jeugdbendes en meer recent cyber crime, kunnen alleen succesvol worden aangepakt als er wordt samengewerkt met een groot aantal partners en waar mogelijk met burgers. Omdat uit tal van voorbeelden blijkt dat ketensamenwerking lang niet mee valt buiten de tekentafel van organisatieadviseurs en informatiearchitecten, is het alleen al daarom de moeite waard om andere benaderingswijzen te kiezen. De inzet van serious games zou daaraan kunnen bijdragen nu de ontwikkeling van de fenomeen de afgelopen decennia een grote vlucht heeft genomen. Om die reden is er binnen de politie een programma gestart om een multi-user netwerkgame te bouwen waarmee scenario’s kunnen worden beproefd op meerwaarde. In deze bijdrage wordt uiteengezet hoe een eerste project is opgezet.

‘Virtueel politie korps’ – De multi-app: het informatiepistool van de Nederlandse agent!
De multi-app is een app, waarin allerlei modules met verschillende functionaliteit ‘opgehangen’ kunnen worden.  Veel functionaliteit dus! De diversiteit in functionaliteiten maakt de multi-app relevant voor de diender op straat, maar ook voor operationeel leidinggevende, thematische experts, forensische analisten: ieder die mobiel over gegevens wil beschikken en mobiel gegevens verzamelt die de moeite waard zijn om te bewaren. Welke functionaliteit de gebruiker ter beschikking staat, hangt af van zijn of haar rol en de plek waar hij of zij is. Veel mogelijke gebruikers dus!

Hans Boer | Van Ede & Partners
De arbeidsmarkt in Nederland is de laatste paar jaar meer veranderd dan in de 30 jaar daarvoor. De mantra’s kent iedereen inmiddels wel: flexibilisering, tijdelijke contracten, einde van het vaste dienstverband. Deze ontwikkelingen zijn onmiskenbaar en tegelijkertijd is het niet iets wat ons alleen maar overkomt: wijzelf dragen ook verantwoordelijkheid voor onze toekomst. In de presentatie komen feiten en cijfers over de arbeidsmarkt aan de orde en gaan we met elkaar in gesprek hoe we willen en verwachten dat de arbeidsmarkt eruit gaat zien en hoe we onszelf (en onze kinderen) het beste daarop kunnen voorbereiden.

Arjen Hof | Civity
Open kennisdeling en helpende netwerken zijn van groot belang voor een vitale, duurzame en betrokken samenleving. Er is heel veel open data van overheidsorganisaties beschikbaar, van demografische gegevens tot fietsongevallen, van energieverbruik tot aangevraagde vergunningen. Er zijn ook al veel
interessante, creatieve toepassingen gemaakt die uitnodigen tot participatie.
Deze workshop gaat in op de potentie van open data en laat aan de hand van concrete voorbeelden zien zien welke mogelijkheden er zijn voor burgers om actief mee te denken, mee te doen en mee te beslissen over hun woonomgeving. De workshop nodigt deelnemers actief uit mee te denken over (nieuwe) databronnen en toepassingsmogelijkheden.

Bekijk hier alle elevator-pitches van MNL13-sprekers en deelgevers

What do you think?

You must be logged in to post a comment.